
שלום,
אני אולגה יקימישין קלינאית תקשורת ומעצבת התנהגות

הילדים הם ההשראה שלי ,
במהלך חיי המקצועיים פגשתי בילדים נפלאים, אשר לרבים מהם אבחנה התפתחותית אחת או יותר כמו הפרעות קשב וריכוז, היפראקטיביות, הימצאות על הספקטרום האוטיסטי ושלל תסמונות ואבחונים.
אבל בשבילי, הם לא אבחונים. הם גם לא תסמונות. הם בראש ובראשונה ילדים, כאלה שמעניקים לסביבתם חוויה יחידה במינה, ושיעור לחיים של ממש. אתם ודאי יודעים שאלו המצליחים להיכנס לליבם, הם אלו המצליחים לקדם אותם ולעזור להם בצורה הכי ממשית שיש.
האהבה הגדולה שלי לילדים אלו, יחד עם הרצון לתת להם כלים להתמודד עם האתגרים הניצבים בפניהם, הובילו אותי לחיפוש דרכים חדשניות. כקלינאית תקשורת ותיקה בטיפול בילדים אני מקפידה להתעדכן במחקרים העדכניים ביותר בתחום, ושאיפתי המרכזית בליווי הילד, היא הכניסה אל עולמו הפנימי, כך שאוכל לצאת איתו למסע יד ביד, וביחד, להצליח לשפר ולמקסם את היכולות שלו.
מתוך הבנת האתגרים העומדים בפני ההורים, אני מקיימת תקשורת מלאה ופתוחה, ולומדת מהחוויות שלהם מהשהייה במחיצת הילד - מהשאלות ההתפתחויות המעסיקות אותם, מההיבטים ההתנהגותיים המטרידים אותם, ומאיך הם מתמודדים עם המצב כיום. וביחד אנחנו יוצאים לדרך משותפת ומרגשת שמזכירה לי בכל פעם ופעם כמה אני אוהבת את מה שאני עושה.
השיטה שלי:
עיכוב התפתחותי ובעיות התנהגות הן תופעות שמטרידות הורים רבים ביחס לילדיהם. הביטויים לליקויים בהתפתחות ולקשיים התנהגותיים הם רבים ומגוונים הן בצורת הופעתם והן ברמת חומרתם; החל מהפרעות קלות יחסית ועד לתסמינים אשר עלולים להעמיד בסכנה של ממש את הילד, את עתידו ואף את סביבתו, ולהוות גורם מדאיג ביותר עבור ההורים. באופן טבעי, בעיות בתפקודו של הילד שאינן זוכות בטיפול נכון, והופכות לממושכות, עלולות ליצור בקרב המבוגרים שסביבו כעס ותסכול כלפיו. אלה עלולים להתבטא בתגובות שגויות כלפי הילד, אשר לא זו בלבד שלא יקדמו אותו ואת מצבו, אלא שהן עלולות לגרום לעיכוב נוסף בהתפתחות, להחמרה בסימפטומים ההתנהגותיים, או לשניהם גם יחד.
בהקשר זה חשוב לציין שעל בסיס ניסיון בן יותר מ – 30 שנים של טיפול בילדים כקלינאית תקשורת, ובהסתמך על מחקרים עדכניים, ניתן בהחלט לקבוע כי אין ילדים שאינם מעוניינים לתקשר עם הסביבה באופן מילולי תקין, וכן אין ילדים שבוחרים בחירה חופשית להיות עצלנים, תוקפנים או מרדנים. התנהגויות אלה אמנם מתקיימות על פני השטח אולם המשותף לכולן הוא שהן מופיעות בקרב ילדים בעלי קשיים בוויסות החושי (אינטגרציה סנסורית). עבור ילדים אלה, הגירויים החיצוניים והפנימיים הנורמליים, אינם זמינים ברמה ובעוצמה תקינה ומאוזנת. כתוצאה מכך, הם אינם מקיימים את ההתנסויות החיוניות לצורך התפתחות תקינה, ואינם פנויים לעסוק במה שנראה לנו כתקשורת טבעית או כהתנהגות נכונה, פשוטה ואינטואיטיבית.
לעתים עיכוב התפתחותי או הפרעה התנהגותית, או שילוב של שניהם, עלולים לנבוע מבעיה בסיסית שכבר אובחנה, כמו למשל תסמונת דאון, מצב שבו בתאי הגוף ישנם 3 עותקים של כרומוזום 21 במקום שני עותקים. ילדים הסובלים מתסמונת דאון עלולים להתאפיין בקשיי דיבור ובעיכוב התפתחותי כללי. אבחנה בסיסית נוספת שעלולה להיות רקע לקשיי התפתחות והתנהגות, היא אוטיזם, אשר הסובלים ממנו עלולים להתנהג באופן חזרתי עיקש ועל פי דפוסים נוקשים, להמעיט בדיבור עם הסביבה, או לא לדבר כלל. עוד לקות בסיסית מאובחנת, שעלולה להתבטא ביו היתר בהפרעות התנהגות והתפתחות, היא ה-ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) הידועה כהפרעת קשב וריכוז. בין ההפרעות הפחות ספציפיות שמופיעות גם ללא אבחנה בסיסית מוגדרת, ניתן למנות את הדיספרציה ההתפתחותית, אשר הילדים הלוקים בה מתקשים לארגן בצורה מובנית ומסודרת, את התנועות והפעולות הנדרשות לצורך משימה כלשהי. דיספרציה ורבאלית, אם כן, תתבטא בקושי של הילד להפעיל על פי הסדר את איברי הדיבור, לצורך הפקת מילים ומשפטים. הדיבור של הילד במקרה זה יהיה לא ברור, עם חוסר עקביות בשיבושים. דיספרציה מוטורית, לעומת זאת, תפריע לילד לבצע משימות פיסיות; כאשר מדובר בדיספרציה של המוטוריקה העדינה, הילד יתקשה בכתיבה, ציור, ליקוט, ופעולות אחרות המצריכות פעולות מדויקות ומשולבות של אצבעות הידיים. דיספרקציה של המוטוריקה הגסה תפריע לילד במשחקי כדור, למשל, ובפעילויות נוספות המצריכות תנועות גדולות ומתואמות של איברי הגוף (תינוק, למשל, עלול להתקשות בזחילה). חשוב לציין כי ברוב המקרים הילד מחזיק ביכולת הקוגניטיבית לחשוב על המילים או לבחור בפעולה הנכונה, ומתקשה רק בהוצאה אל הפועל של הדברים.
לקויות אלה ועוד רבות אחרות, מחייבות את הילד ומשפחתו לאבחון ולטיפול מקצועי בסימפטומים השונים, לטובת גישור מרבי על פערים התפתחותיים, ומתן מענה לאתגרים ההתנהגותיים. טיפול מדויק יחסוך מהילד תסכול, קשיים לימודיים, חברתיים ורגשיים, ויסייע לו למצות את הפוטנציאל שלו תוך השגת תחושת ערך עצמי, שביעות רצון ואיכות חיים כללית.
שיטת הטיפול בקליניקה היא שיטה אינטגרטיבית המתבססת על שילוב של מספר גישות: ניתוח התנהגות יישומי (ABA – Applied Behavior Analysis) לעיצוב ההתנהגות באמצעות חיזוקים, טיפול קוגניטיבי – התנהגותי (CBT – Cognitive Behavior Therapy) לשינוי תפיסת מציאות והרגלים בלתי יעילים, שיטת גרינשפן (DIR – Developmental Individual differences Relationship) העוסקת באינטראקציה כמנוע התפתחותי, בראיית ההתפתחות כמכלול ובתפיסת העולם הסובייקטיבית של הילד, והגישה הנוירו – התפתחותית התפקודית, החותרת לזיהוי ההתנסויות החסרות לצורך ההתפתחות הרצויה או החסרה.
על מנת להגיע לתוצאות מוצלחות, חשוב להאמין ביכולות של הילד, להתמסר לתהליך ולהקפיד על עבודה עקבית. למתמידים מובטחים הישגים נהדרים ומרגשים.
אולגה יקימישן
קלינאית תקשורת

ניסיוני -
● בוגרת לימודי קלינאות תקשורת
● בעלת 30 שנות ניסיון מקצועי ורגשי
● מרצה ומעבירה סדנאות בנושא וויסות חושי
● משתמשת בטכנולוגיות פורצות דרך כמו TOMATIS® , KEYTOBRAIN, FORBRAIN וניורופידבק.
יצירת קשר
אולגה קלינאית תקשורת
כתובת : שאול המלך 80, באר שבע קומה -1 .
Email : keytobraing@gmail.com
כמו כן ניתן ליצור קשר במספר 050-656-8198
